Charakteristika Nesířené Wolfberry BIO rozinky mají krásně slaďoučkou a plnou chuť, jsou získané z ekologického zemědělství a nejsou konzervovány oxidem siřičitým ani siřičitany. Výborně se hodí k přímé konzumaci, do různých směsí sušeného ovoce, nebo na vaření a pečení. Ne nadarmo říkaly naše babičky, že jedna rozinka se rovná jedné kapce krve. 100 g rozinek obsahuje pouze 3 g bílkovin a 0,5 g tuků, zato však 79 g glukózy a fruktózy, což vysvětluje to, že velmi rychle dodávají energii. Na rozdíl... Celý popis
Koupit za 135 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Rozinky BIO - 500 g
Doprava:
35 Kč
Skladem
135 Kč
Koupit za 135 Kč
Wolfberry BIO Rozinky 500 g
Doprava:
49 Kč
119 Kč
Koupit za 119 Kč
WOLFBERRY Rozinky 500 g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
Wolfberry Rozinky BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Popis
Charakteristika
Nesířené Wolfberry BIO rozinky mají krásně slaďoučkou a plnou chuť, jsou získané z ekologického zemědělství a nejsou konzervovány oxidem siřičitým ani siřičitany. Výborně se hodí k přímé konzumaci, do různých směsí sušeného ovoce, nebo na vaření a pečení.
Ne nadarmo říkaly naše babičky, že jedna rozinka se rovná jedné kapce krve. 100 g rozinek obsahuje pouze 3 g bílkovin a 0,5 g tuků, zato však 79 g glukózy a fruktózy, což vysvětluje to, že velmi rychle dodávají energii. Na rozdíl od bonbónů a podobných pamlsků, zde přítomná vláknina, zpomaluje uvolňování jednoduchých cukrů do krve.
U rozinek byla měřena tzv. ORAC hodnota, která zjišťuje antioxidační kapacitu potravin, přičemž doporučená denní dávka je 5000 těchto jednotek. 100 g rozinek obsahuje 3406 ORAC, zatímco stejné množství brokolice 3083, nebo pomeranče mají 2103 jednotek.
V rozinkách je mimo jiných látek obsažený také inulin, který má příznivý vliv na střevní mikroflóru. Ta vytváří vhodné podmínky pro práci tlustého střeva a nepřímo tak bojuje proti jeho nádorovým onemocněním.
Podle nejnovějších průzkumů se ukazuje, že v rozinkách se nachází kyselina oleanolová, která zpomaluje a zastavuje růst Streptococcus mutant a Porphyromonas gingivalis. Právě tyto bakterie jsou zodpovědné za zubní kaz a onemocnění dásní. Fytochemikálie obsažené v rozinkách totiž zabraňují tvorbě zubního plaku, který patří k rizikovým faktorům při tvorbě zubního kazu. Prozatím však nebylo stanoveno množství rozinek, které mají na toto zdravotní riziko vliv.
Složení
Rozinky BIO 99,5 %, Slunečnicový olej BIO 0,5%
Alergeny
bez alergenů
Nutriční hodnoty na 100 g
Energie: 1 448 kJ / 346 kcal; Tuky: 0,4 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g; Sacharidy: 79 g – z toho cukry 59 g; Vláknina: 5,2 g; Bílkoviny: 2,9 g; Sůl: 0,02 g
Skladování
Skladujte v suchu, mimo přímé sluneční záření
Země původu
Turecko
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
500 g
Nesířené Wolfberry BIO rozinky mají krásně slaďoučkou a plnou chuť, jsou získané z ekologického zemědělství a nejsou konzervovány oxidem siřičitým ani siřičitany. Výborně se hodí k přímé konzumaci, do různých směsí sušeného ovoce, nebo na vaření a pečení.
Ne nadarmo říkaly naše babičky, že jedna rozinka se rovná jedné kapce krve. 100 g rozinek obsahuje pouze 3 g bílkovin a 0,5 g tuků, zato však 79 g glukózy a fruktózy, což vysvětluje to, že velmi rychle dodávají energii. Na rozdíl od bonbónů a podobných pamlsků, zde přítomná vláknina, zpomaluje uvolňování jednoduchých cukrů do krve.
U rozinek byla měřena tzv. ORAC hodnota, která zjišťuje antioxidační kapacitu potravin, přičemž doporučená denní dávka je 5000 těchto jednotek. 100 g rozinek obsahuje 3406 ORAC, zatímco stejné množství brokolice 3083, nebo pomeranče mají 2103 jednotek.
V rozinkách je mimo jiných látek obsažený také inulin, který má příznivý vliv na střevní mikroflóru. Ta vytváří vhodné podmínky pro práci tlustého střeva a nepřímo tak bojuje proti jeho nádorovým onemocněním.
Podle nejnovějších průzkumů se ukazuje, že v rozinkách se nachází kyselina oleanolová, která zpomaluje a zastavuje růst Streptococcus mutant a Porphyromonas gingivalis. Právě tyto bakterie jsou zodpovědné za zubní kaz a onemocnění dásní. Fytochemikálie obsažené v rozinkách totiž zabraňují tvorbě zubního plaku, který patří k rizikovým faktorům při tvorbě zubního kazu. Prozatím však nebylo stanoveno množství rozinek, které mají na toto zdravotní riziko vliv.
Složení
Rozinky BIO 99,5 %, Slunečnicový olej BIO 0,5%
Alergeny
bez alergenů
Nutriční hodnoty na 100 g
Energie: 1 448 kJ / 346 kcal; Tuky: 0,4 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g; Sacharidy: 79 g – z toho cukry 59 g; Vláknina: 5,2 g; Bílkoviny: 2,9 g; Sůl: 0,02 g
Skladování
Skladujte v suchu, mimo přímé sluneční záření
Země původu
Turecko
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
500 g
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Druh | rozinka |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ano |