Základ každé kuchyně Ať už té profesionální, nebo domácí. Díky masivnímu ručně broušenému ostří z 66 vrstev damaškové oceli a pevného ocelového jádra ukrojí tenhle nůž téměř cokoliv. Precizně, jednoduše a jistě. S nožem Xinzuo® Chef B13R (10"): - nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání. - lehce naporcujete a očistíte maso. - nakrouháte zelí a nasekáte bylinky. - si poradíte i s většími kusy. Ostrost se skrývá v detailu A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a... Celý popis

Koupit za 2 199 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Základ každé kuchyně
Ať už té profesionální, nebo domácí. Díky masivnímu ručně broušenému ostří z 66 vrstev damaškové oceli a pevného ocelového jádra ukrojí tenhle nůž téměř cokoliv. Precizně, jednoduše a jistě.

S nožem Xinzuo® Chef B13R (10"):

- nakrájíte ovoce a zeleninu bez mačkání.
- lehce naporcujete a očistíte maso.
- nakrouháte zelí a nasekáte bylinky.
- si poradíte i s většími kusy.

Ostrost se skrývá v detailu
A to v Xinzuo® moc dobře ví. Proto je každý nůž ručně opracovaný a taky broušený. Díky tomu se vám do ruky vždy dostane originál. Skutečně ostrý originál.

Rukojeť z palisandru perfektně padne do ruky a zabraňuje sklouznutí prstů. Navíc je v podstatě bezúdržbová. Jde totiž o poměrně tvrdé dřevo, které nepohlcuje pachy a nenasává vlhkost. Díky tomu vydrží i drsnější zacházení. Barva je různá – od světlé až po čokoládově tmavou. Vždycky záleží na tom, jaký kus dřeva se pro výrobu použije. Proto si můžete být jistí, že držíte v ruce kus poctivého řemesla. Proto, že žádné dva kusy nejsou stejné.

... a taky damaškové oceli
Díky typické kresbě ji poznáte na první pohled. Skládá se z mnoha vrstev, které se překládají a do sebe postupně kovají. Zkušení nožíři jsou schopni „vymalovat“ čepel přesně tak, jak chtějí. A k těm se řadí i mistři z manufaktury Xinzuo®. Navíc při výrobě využívají nejmodernější tepelně vakuové zpracování, které dodává damašku (ne)skutečnou odolnost a pevnost. Takže vydrží generace.

Pocta tradici i vynalézavosti
Manufaktura Xinzuo® má za sebou už víc než 20 let. S ničím ale nechvátají. Ví totiž, že precizní zpracování chce svůj čas. Mistrně ovládnuté řemeslo spojují s inovativními postupy a neustále posouvají možnosti. Vždy však s respektem k tradici.

A není divu. Pochází totiž z čínského Yangjiang přezdívaného „město nožů“. Po staletí se tu zkušenosti předávají z generace na generaci. Se vším, co k takovému řemeslu patří. Právě proto jsou nože Xinzuo® ručně opracované. Protože jsou na svůj původ hrdí. A protože chtějí, aby místní byli naopak hrdí na ně.
Parametry nože Xinzuo® Chef B13R (10") Jádro čepele:  10Cr15CoMoV*  Složení damaškové oceli: 66 vrstev oceli 316L Tvrdost oceli: 60 ± 2 rockwella Stupeň ostrosti: 6 až 8 N Tloušťka čepele:  2,2 mm Materiál rukojeti: palisandr Prvky rukojeti: 3 ozdobné nýty Hmotnost: 268 g
* Složením odpovídá japonské oceli VG-10. Obsažený chrom zajišťuje pevnost, kobalt a vanad řezivost, molybden je antikorozní

.
Luxusní dárkové balení
Profesionální nůž Xinzuo® Chef B13R si zaslouží pořádný obal. Přijde vám tak v originální dárkové krabičce. Spolu s ním dostanete i certifikát potvrzující jeho pravost a kvalitu.

TIP: Pokud budete chtít v budoucnu nůž nabrousit, zašlete nám ho zpět v původní krabici. Ta totiž nejen dobře vypadá, ale také nůž chrání. Takže se noži při přepravě nic nestane.

Pro ostří pořád jako nové nůž:

- nikdy neumývejte v myčce na nádobí.
- nenechávejte špinavý. Po použití ho rovnou umyjte a osušte. 
- nepoužívejte na extrémně tvrdé potraviny (jako jsou mražená jídla a kosti).
- nepoužívejte k páčení a zbytečně ho neohýbejte.
- chraňte před nárazy a pády. 
- ukládejte na bezpečné místo.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce XinZuo
Materiál rukojeti dřevo