Arax Bulgur hrubý 500g

99 %
(11 hodnocení)

Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy. Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený,... Celý popis

Koupit za 32 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá.
Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže a připravuje se rychleji než kroupy.
Při výrobě bulguru se pšenice nejdříve vypere a následně se usuší. Poté dochází k jejímu drcení, při kterém vznikají menší kousky, které se následně pomocí sít třídí podle velikosti zlomků na různé druhy. Protože je bulgur už předvařený, je s ním při přípravě méně práce. Někdy jej postačí pouze zalít vroucí vodou a nechat pár minut nabobtnat bez následného tepelného zpracování.
Použití:
V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu. Bulgur je částečně naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s lehce oříškovou chutí se širokými možnostmi využití. Je vynikající také jako samostatný pokrm se zeleninou a sýrem- viz naše recepty.
Příprava:
Vaří se stejně jako rýže,  na 1 hrnek bulguru 2 hrnky vody, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném stupni přibližně 15 min. do změknutí. Vynikající je vařená na cibulce.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A, fosfor, železo a hořčík a minimální množství tuku. Je vhodný pro děti, sportovce a lidi s velkou tělesnou a psychickou zátěží.
 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Arax