Jasmínová rýže představuje nejoblíbenější surovinu používanou v thajské kuchyni. Svým vzhledem a chutí je velmi podobná rýži Basmati. Její zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si ale našla po celém světě a pěstuje se také v Kambodži nebo Vietnamu. Díky své lepivé... Celý popis
Koupit za 32 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Arax Rýže jasmínová – bez příchutě 500 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
ARAX Rýže jasmínová 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
31 Kč
Koupit za 31 Kč
ARAX Rýže jasmínová Gramáž: 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
Popis
Jasmínová rýže představuje nejoblíbenější surovinu používanou v thajské kuchyni. Svým vzhledem a chutí je velmi podobná rýži Basmati. Její zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí.
Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si ale našla po celém světě a pěstuje se také v Kambodži nebo Vietnamu.
Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro konzumaci hůlkami, přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů, sladkých dezertů či jako přílohu. Její chuť je velmi charakteristická, ale jemná, takže nepřebíjí chuť ostatních ingrediencí.
Vyzkoušený recept:
Lehká polévka s kuřecím masem a jasmínovou rýží.
Na polévku budete potřebovat:
250g kuřecích prsou (může být i s kostí)
100g jasmínové rýže
2 mrkve
1 celer
2 cibule
Petržel
Citrónová šťáva
1 vejce
6 kuliček černého pepře
Sůl
Příprava
Maso omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, rozpůlené cibule a kuličky pepře. Vše přivedeme k varu, sejmeme pěnu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Po uvaření vyndáme maso a všechnu zeleninu a scedíme čistý vývar. Přidáme do vývaru rýži a vaříme do měkka. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru s rýží. V misce rozšleháme vajíčko s citrónovou šťávou a vlijeme do horké, nikoli vařící polévky. Vše promícháme. Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota
1478KJ/353kcal
Tuky
0,7g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,2g
Sacharidy
78,9g
- z toho cukry
0,2g
Bílkoviny
6,7g
Sůl
0,02g
Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si ale našla po celém světě a pěstuje se také v Kambodži nebo Vietnamu.
Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro konzumaci hůlkami, přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů, sladkých dezertů či jako přílohu. Její chuť je velmi charakteristická, ale jemná, takže nepřebíjí chuť ostatních ingrediencí.
Vyzkoušený recept:
Lehká polévka s kuřecím masem a jasmínovou rýží.
Na polévku budete potřebovat:
250g kuřecích prsou (může být i s kostí)
100g jasmínové rýže
2 mrkve
1 celer
2 cibule
Petržel
Citrónová šťáva
1 vejce
6 kuliček černého pepře
Sůl
Příprava
Maso omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, rozpůlené cibule a kuličky pepře. Vše přivedeme k varu, sejmeme pěnu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Po uvaření vyndáme maso a všechnu zeleninu a scedíme čistý vývar. Přidáme do vývaru rýži a vaříme do měkka. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru s rýží. V misce rozšleháme vajíčko s citrónovou šťávou a vlijeme do horké, nikoli vařící polévky. Vše promícháme. Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota
1478KJ/353kcal
Tuky
0,7g
- z toho nasycené mastné kyseliny
0,2g
Sacharidy
78,9g
- z toho cukry
0,2g
Bílkoviny
6,7g
Sůl
0,02g
Parametry
Výrobce | Arax |