Tmavozelená čočka v biokvalitě. Její příprava je rychlá a proto není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše. Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente. Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází... Celý popis
Koupit za 93 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Čočka tmavozelená 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
93 Kč
Koupit za 93 Kč
Country Life, s.r.o. Bio čočka tmavozelená 500g
Doprava:
80 Kč
Skladem
92 Kč
Koupit za 92 Kč
Čočka tmavozelená 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
148 Kč
125 Kč
Koupit za 125 Kč
Country Life Čočka tmavozelená 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
103 Kč
Koupit za 103 Kč
Bio čočka tmavozelená 500g, Country Life
Doprava:
100 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Popis
Tmavozelená čočka v biokvalitě. Její příprava je rychlá a proto není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.
Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.
Země původu:
Kanada
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.
Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Využití:
- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.
Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.
Země původu:
Kanada
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost balení | 500 g |
Druh luštěniny | čočka |
Bio | ano |