Tmavozelená čočka v biokvalitě. Její příprava je rychlá a proto není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše. Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente. Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází... Celý popis

Koupit za 93 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Tmavozelená čočka v biokvalitě. Její příprava je rychlá a proto není třeba ji namáčet. Při vaření dobře drží tvar. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.

Je to nejlepší luštěnina do salátů. Zachová si krásnou barvu i tvar. Vaří se vždy al dente.

Tmavozelená čočka je drobná luštěnina, která se nerozvařuje. Po uvaření je trochu světlejší, takže má olivovou barvu. Doporučujeme vařit na skus. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. Současně je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.

Využití:

- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky

- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením

- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo

- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži

- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi

- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku

- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce

- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.

Složení:
Čočka tmavozelená*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. 

Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.

Země původu:
Kanada

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Tmavozelenou čočku neloupanou namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Druh luštěniny čočka
Bio ano