Fazole pinto je středně velká strakatá fazole. Má vynikající, lehce pikantní chuť. Široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Hodí se na přípravu pomazánek nebo náplní. Využití: - polévky - luštěniny se dobře doplňují se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami - placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran - zapečené - fazole můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku - v... Celý popis
Koupit za 62 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fazole pinto 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
88 Kč
62 Kč
Koupit za 62 Kč
Country Life Fazole pinto BIO 500 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
Popis
Fazole pinto je středně velká strakatá fazole. Má vynikající, lehce pikantní chuť. Široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě. Hodí se na přípravu pomazánek nebo náplní.
Využití:
- polévky - luštěniny se dobře doplňují se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečené - fazole můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - vychlazenou fazoli můžete zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- Fazolovo-dýňové nugetky - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 7
- pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje
Pinto fazole jsou tradiční součástí mexické kuchyně. Často se přidávají jako náplň do burritos. Fazole se musí předem namočit alespoň na osm hodin a následně minimálně 45 minut vařit. Pinto mají moučnou konzistenci, což lze dobře využít například při přípravě pomazánek nebo náplní.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Fazole pinto*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole pinto namočte na 8–12 hodin, propláchněte a vařte 45 minut do měkka.
Využití:
- polévky - luštěniny se dobře doplňují se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečené - fazole můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - vychlazenou fazoli můžete zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- Fazolovo-dýňové nugetky - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 7
- pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje
Pinto fazole jsou tradiční součástí mexické kuchyně. Často se přidávají jako náplň do burritos. Fazole se musí předem namočit alespoň na osm hodin a následně minimálně 45 minut vařit. Pinto mají moučnou konzistenci, což lze dobře využít například při přípravě pomazánek nebo náplní.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Fazole pinto*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Fazole pinto namočte na 8–12 hodin, propláchněte a vařte 45 minut do měkka.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Bio | ano |