Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml
Doprava:
39 Kč
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Country Life, s.r.o. Tamari sójová omáčka 500 ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
114 Kč
Koupit za 114 Kč
Popis
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
500ml
ve 100ml
Energetická hodnota
315 kJ
74 kcal
Tuky
0,2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
8,3 g
Z toho cukry
3,4 g
Bílkoviny
9,8 g
Sůl
14,73 g
Složení:
Sójové boby (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny:
Vyznačeny tučně ve složení. Může obsahovat stopy lepku.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
500ml
ve 100ml
Energetická hodnota
315 kJ
74 kcal
Tuky
0,2 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
8,3 g
Z toho cukry
3,4 g
Bílkoviny
9,8 g
Sůl
14,73 g
Složení:
Sójové boby (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny:
Vyznačeny tučně ve složení. Může obsahovat stopy lepku.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Bio | ne |