Složení: 100% pohanka Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Balení: 400 g Účinky na organismus Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu. Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin. Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem. Je také nejlepším... Celý popis
Koupit za 47 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Šmajstrla Pohanka kroupa 400g
Doprava:
59 Kč
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Šmajstrla Pohanka kroupa Šmajstrla 400 g
Doprava:
70 Kč
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Šmajstrla Pohanka kroupa 400g
Doprava:
49 Kč
48 Kč
Koupit za 48 Kč
Šmajstrla Pohanka Kroupa 400 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Pohanka kroupa bez lepku 400g, Šmajstrla
Doprava:
100 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč
Popis
Složení: 100% pohanka
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Parametry
Výrobce | Šmajstrla |
Hmotnost | 400 g |
Druh | kroupy |
Bio | ne |