Askorban sodný – vitamín C, E301 Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu. pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech. Popis: Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže... Celý popis
Koupit za 24 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Askorban sodný – vitamín C, E301
Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka
Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu.
pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové
Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech.
Popis:
Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže syntetizovat samo a proto jsem odkázaní na příjem vitamínu C z vnějších zdrojů.
Vitamín C neboli kyselina L-askorbová zlepšuje např. vstřebávání železa z tenkého střeva, přispívá ke správné funkci chrupavek, kostí, cév, kůže a zubů.
Nedostatek vitamínu C se může projevit nemocí zvanou kurděje projevuje se jako únava, ztráta zubů, krvácení dásní, špatné hojení ran.
Nepostradatelný je také v potravinářském průmyslu, kde se využívá jako antioxidant a konzervační látka. Brání oxidaci tuků a tím vzniku rakovinotvorných látek, prodlužuje trvanlivost potravin.
Použití: Askorban sodný se využívá jako antioxidant v potravinářském průmyslu při výrobě ovocných džusů, v pekařském a masném průmyslu. Brání oxidaci tuků a tím bráni vzniku rakovinotvorných látek. Také se využívá jako konzervační surovina, zachovává barvu zpracovaného masa, prodlužuje trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných štáv a mnoho dalšího. Využívám se také při zrání mouky a pro lepší zpracovaní těsta nebo jako přísada do ovocných salátu, džusů, snídaňových cerealií, mražených plodů moře apod.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled a barva: bílá až lehce nažloutlá krystalická látka
Specifikace: Askorban sodný je sůl kyseliny askorbové, využití jako antioxidant, vitamín C nebo v potravinářském průmyslu.
pH: 7,9 není tedy kyselý oproti kyselině L-askorbové
Dávkování: doporučená denní dávka vitamínu C pro dospělé je 80 - 100 mg na den. Jeho spotřeba stoupá při nachlazení, stresu, fyzické námaze, infekci, úrazech.
Popis:
Vitamín C je pro lidské tělo nepostradatelný, jelikož si ho nedokáže syntetizovat samo a proto jsem odkázaní na příjem vitamínu C z vnějších zdrojů.
Vitamín C neboli kyselina L-askorbová zlepšuje např. vstřebávání železa z tenkého střeva, přispívá ke správné funkci chrupavek, kostí, cév, kůže a zubů.
Nedostatek vitamínu C se může projevit nemocí zvanou kurděje projevuje se jako únava, ztráta zubů, krvácení dásní, špatné hojení ran.
Nepostradatelný je také v potravinářském průmyslu, kde se využívá jako antioxidant a konzervační látka. Brání oxidaci tuků a tím vzniku rakovinotvorných látek, prodlužuje trvanlivost potravin.
Použití: Askorban sodný se využívá jako antioxidant v potravinářském průmyslu při výrobě ovocných džusů, v pekařském a masném průmyslu. Brání oxidaci tuků a tím bráni vzniku rakovinotvorných látek. Také se využívá jako konzervační surovina, zachovává barvu zpracovaného masa, prodlužuje trvanlivost mléka v prášku, předchází zakalení piva, vyblednutí ovocných štáv a mnoho dalšího. Využívám se také při zrání mouky a pro lepší zpracovaní těsta nebo jako přísada do ovocných salátu, džusů, snídaňových cerealií, mražených plodů moře apod.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Hmotnost | 50 g |