kulatozrnná Rýže risotto arborio Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká. Prochází menším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, proto v sobě uchovává více přírodního škrobu, díky kterému má rizoto typickou krémovou konzistenci. Rýži Arborio vyžaduje k tomu, aby dosáhla krémové konzistence, pomalé vaření a přidávání vody v průběhu varu, ne všechnu... Celý popis
Koupit za 89 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Vital Country Rýže Riso Arborio 1000 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Popis
kulatozrnná Rýže risotto arborio
Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká. Prochází menším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, proto v sobě uchovává více přírodního škrobu, díky kterému má rizoto typickou krémovou konzistenci.
Rýži Arborio vyžaduje k tomu, aby dosáhla krémové konzistence, pomalé vaření a přidávání vody v průběhu varu, ne všechnu naráz. Speciální vlastností je i to, že je vhodná k vaření dohromady s ostatními ingrediencemi, protože výborně nasává chuť ostatních ingrediencí. Pokud máte rádi typické italské risotto, již nemusíte jezdit do Itálie, abyste si na něm pochutnali.
Příprava
V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přisypte rýži a mírně orestujte. Poté k rýži přidejte vodu (1,5 dílu vody na díl rýže) a špetku soli. Případně můžete rovnou smíchat s dalšími ingrediencemi (zeleninou, masem, houbami atd.) a vařit společně. Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte 16 - 18 minut (rýže se po uvaření lepí, ale uvnitř zůstane pevná na skus). Přebytečnou vodu slijte a podávejte.
Složení
100% Rýže risotto Arborio
Může obsahovat stopy lepku.
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Tento druh krátkozrnné rýže je pěstovaný především v Itálii, hojně ji najdete také v Texasu či Kalifornii. Poznáte ji téměř ihned – má jasně bílou barvu, je krátká a oproti klasické rýži i široká. Prochází menším mletím než klasická dlouhozrnná rýže, proto v sobě uchovává více přírodního škrobu, díky kterému má rizoto typickou krémovou konzistenci.
Rýži Arborio vyžaduje k tomu, aby dosáhla krémové konzistence, pomalé vaření a přidávání vody v průběhu varu, ne všechnu naráz. Speciální vlastností je i to, že je vhodná k vaření dohromady s ostatními ingrediencemi, protože výborně nasává chuť ostatních ingrediencí. Pokud máte rádi typické italské risotto, již nemusíte jezdit do Itálie, abyste si na něm pochutnali.
Příprava
V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přisypte rýži a mírně orestujte. Poté k rýži přidejte vodu (1,5 dílu vody na díl rýže) a špetku soli. Případně můžete rovnou smíchat s dalšími ingrediencemi (zeleninou, masem, houbami atd.) a vařit společně. Přiveďte k varu, přiklopte a na mírném plameni vařte 16 - 18 minut (rýže se po uvaření lepí, ale uvnitř zůstane pevná na skus). Přebytečnou vodu slijte a podávejte.
Složení
100% Rýže risotto Arborio
Může obsahovat stopy lepku.
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %
Parametry
Výrobce | Vital Country |