Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem. Ročník na lahvi udává rok, kdy byla medovina založena. Medovina Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět. Melomela... Celý popis
Koupit za 230 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem
Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem.
Ročník na lahvi udává rok, kdy byla medovina založena.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem.
Ročník na lahvi udává rok, kdy byla medovina založena.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody,
nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že
jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.