Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček. Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří. Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu. Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné. Cukrářské droždí smíchejte s moukou nebo studenou tekutinou. Mandlové perníčky: 600 g hladké mouky, 35 g cukru, 250 g medu, 150 g nastrouhaných mandlí, 15 g amonia, 4 lžíce vody, 4... Celý popis

Koupit za 23 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Nejčastěji se cukrářské droždí používá při výrobě perníčků, sušenek či rakviček.

Cukrářské droždí se při vyšších teplotách (při pečení) mění v plyn, který těsto kypří.
Těsto je ihned vhodné ke zpracování, můžete jej však připravit i předem a uchovat v chladu.
Při přípravě dbejte, aby i ostatní suroviny byly chladné.
Cukrářské droždí smíchejte s moukou nebo studenou tekutinou.

Mandlové perníčky:
600 g hladké mouky, 35 g cukru, 250 g medu, 150 g nastrouhaných mandlí, 15 g amonia, 4 lžíce vody, 4 lžíce rumu, 1 lžíce tlučené skořice, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
Med a cukr rozpusťte s vodou, vlijte do mouky smíchané s mandlemi a vypracujte těsto. Přidejte amonium rozpuštěné v rumu, koření a znovu dobře propracujte. Vyválejte, vykrájejte perníčky, povrch potřete vodou nebo rozšlehaným vajíčkem a upečte v předehřáté troubě. Nechte několik dnů uležet.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Proxim
Hmotnost 130 g