Oves je obilí nejbohatší na živiny. Původ pluchatého ovsa setého sahá do oblasti Malé Asie a bezpluchý oves vznikl spontánní mutací v Číně a Mongolsku. Jedná se o nejmladší kulturní obilninu. Díky velké nutriční hodnotě a lehké stravitelnosti představuje oves jednu ze základních potravin lidské stravy. Je ceněn zejména pro vysoký obsah hodnotných bílkovin, vysoký obsah tuku (oproti ostatním obilninám), příznivé složení sacharidů a vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny, vitaminu B, E a řady minerálních... Celý popis
Koupit za 43 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
PROBIO Oves bezpluchý 500g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
Pro Bio Oves BIO bezpluchý 500g
Doprava:
55 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč
PRO-BIO obchod.spol. s r.o. PROBIO Oves bezpluchý 500g
Doprava:
48 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč
BIO oves bezpluchý, 500 g
Doprava:
zdarma
52 Kč
Koupit za 52 Kč
ProBio Oves BIO bezpluchý 500g
Doprava:
49 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Popis
Oves je obilí nejbohatší na živiny. Původ pluchatého ovsa setého sahá do oblasti Malé Asie a bezpluchý oves vznikl spontánní mutací v Číně a Mongolsku. Jedná se o nejmladší kulturní obilninu.
Díky velké nutriční hodnotě a lehké stravitelnosti představuje oves jednu ze základních potravin lidské stravy. Je ceněn zejména pro vysoký obsah hodnotných bílkovin, vysoký obsah tuku (oproti ostatním obilninám), příznivé složení sacharidů a vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny, vitaminu B, E a řady minerálních látek. Je velmi bohatý na fosfor, železo a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají.
Oves obsahuje rozpustnou vlákninu, což je druh sacharidů se schopností zadržovat vodu, která mastí a změkčuje trávicí trakt. Lze jej tak využít jako doplněk léčby gastritidy a kolitidy.
Ovesné zrno má po uvaření jemnou chuť a lehce se lepí. Může nahradit např. rýži v příloze či jiných klasických "rýžových" pokrmech. Je vhodný pro přípravu kaší, salátů, pomazánek, ale také k zapékání.
Složení: Oves bezpluchý* 100%.
Může obsahovat stopy sezamu.
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce EU.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1519kJ (361kcal)
Tuky 7,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 1,2g
Sacharidy 55,7g ; z toho cukry 1,5g
Vláknina 10,6g
Bílkoviny 13,2g
Sůl 0,005g
Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika, www.probio.cz
Díky velké nutriční hodnotě a lehké stravitelnosti představuje oves jednu ze základních potravin lidské stravy. Je ceněn zejména pro vysoký obsah hodnotných bílkovin, vysoký obsah tuku (oproti ostatním obilninám), příznivé složení sacharidů a vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny, vitaminu B, E a řady minerálních látek. Je velmi bohatý na fosfor, železo a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají.
Oves obsahuje rozpustnou vlákninu, což je druh sacharidů se schopností zadržovat vodu, která mastí a změkčuje trávicí trakt. Lze jej tak využít jako doplněk léčby gastritidy a kolitidy.
Ovesné zrno má po uvaření jemnou chuť a lehce se lepí. Může nahradit např. rýži v příloze či jiných klasických "rýžových" pokrmech. Je vhodný pro přípravu kaší, salátů, pomazánek, ale také k zapékání.
Složení: Oves bezpluchý* 100%.
Může obsahovat stopy sezamu.
* = bio (produkt kontrolovaného ekologického zemědělství)
Certifikace CZ-BIO-001, zemědělská produkce EU.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1519kJ (361kcal)
Tuky 7,1g ; z toho nasycené mastné kyseliny 1,2g
Sacharidy 55,7g ; z toho cukry 1,5g
Vláknina 10,6g
Bílkoviny 13,2g
Sůl 0,005g
Skladování: Skladujte v suchu a při teplotě do 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republika, www.probio.cz
Parametry
Výrobce | Pro-Bio |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ano |