Využití: - rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami - nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou - polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut - salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou - kaše - namočte datle... Celý popis
Koupit za 45 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč
Country Life, Bulgur pohankový BIO 250 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Country Life Bulgur pohankový BIO – 250 g
Doprava:
65 Kč
48 Kč
Koupit za 48 Kč
COUNTRY LIFE Bulgur pohánkový BIO 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
54 Kč
Koupit za 54 Kč
Bulgur pohankový 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
124 Kč
121 Kč
Koupit za 121 Kč
Popis
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1486 kJ/351 kcal. Tuky: 1.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 74.8 g. z toho cukry: 1.2 g. Bílkoviny: 7.5 g. Sůl: 0 g
Návod k přípravě: Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu..
Zemědělská produkce: Spolková republika Německo
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Pohankový bulgur se vyrábí z pohankových krup, které se nejdříve částečně uvaří, pak následně usuší a nakonec natrhají na menší kousky. Po uvaření zůstává sypký, jednotlivá zrníčka se nelepí jako u pohanky lámanky.
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Trvanlivost: 10 měsíců
Složení: Pohanka loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství, ověřeno certifikátem
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.
Certifikát: CZ-BIO-001
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1486 kJ/351 kcal. Tuky: 1.3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 74.8 g. z toho cukry: 1.2 g. Bílkoviny: 7.5 g. Sůl: 0 g
Návod k přípravě: Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu..
Zemědělská produkce: Spolková republika Německo
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 250 g |
Bio | ano |