Když jídlu „něco“ chybí, můžete se skoro vsadit, že jde o kyselost. Kyselá aktivuje naše chuťové buňky, napomáhá tvorbě slin a tedy i trávení. Prostě nám díky ní více chutná. Naším esem v rukávu je v kuchyni ocet, který dodá jídlu grády i rovnováhu. Díky octu nám jídlo připadá svěží, lehké a zároveň vyvážené. Naše ochucené bylinkové octy se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých salátů, polévek, omáček, marinád na zeleninu nebo maso, dipů a majonéz. U nás v Přerově jsme do nich... Celý popis

Koupit za 79 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Když jídlu „něco“ chybí, můžete se skoro vsadit, že jde o kyselost. Kyselá aktivuje naše chuťové buňky, napomáhá tvorbě slin a tedy i trávení. Prostě nám díky ní více chutná. Naším esem v rukávu je v kuchyni ocet, který dodá jídlu grády i rovnováhu. Díky octu nám jídlo připadá svěží, lehké a zároveň vyvážené.

Naše ochucené bylinkové octy se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování čerstvých salátů, polévek, omáček, marinád na zeleninu nebo maso, dipů a majonéz. U nás v Přerově jsme do nich přidali bylinky, koření nebo třeba zázvor a nechali je vhodnou dobu odležet. Vznikly tak čtyři aromatické bylinkové octy s jedinečnou chutí daných přísad.

Ocet 12 Bylin je výsledkem macerování bez tepelného zahřátí čerstvých bylin v jablečném a lihovém octu s 6% kyselostí: bazalka, bobkový list, estragon, kopr, majoránka, máta, oregano, pepř celý, petržel, rozmarýn, šalvěj, tymián. Základem je rychle fermentovaný a následně filtrovaný ocet bez pasterizace. Samotný jablečný ocet má blahodárné účinky na lidské zdraví. Jako zásaditá surovina pročišťuje organismus, podporuje střevní mikroflóru a napomáhá trávení.

Voda, ocet kvasný jablečný 10%, ocet kvasný lihový 20%, výtažek z bylin (bazalka, kopr, rozmarýn, máta, bobkový list, petržel, estragon, oregano, majoránka, šalvěj, tymián). Kyselost: 5%. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru, sóji a hořčice.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte na suchém, temném a chladnějším místě.

MINIMÁLNÍ TRVANLIVOST: 7 měsíců.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 84 Kj / 19 Kcal

Tuky < 0,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g

Sacharidy < 0,5 g

z toho cukry < 0,5 g

Bílkoviny < 0,5 g

Sůl < 0,01 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Živina