GRIZLY Quinoa černá 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa černá 100 % Země původu: Peru, Bolivie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
GRIZLY Quinoa černá 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Grizly Quinoa černá 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
GRIZLY Quinoa černá 500 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
GRIZLY Quinoa černá 500 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Popis
GRIZLY Quinoa černá 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa černá 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Je zdrojem vlákniny a bílkovin.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek. Všechny druhy se krásně kombinují v salátu nebo rizotu.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa černá je další druh přirozeně bezlepkové pseudoobiloviny. V dnešní době se stala trendem výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Má zajímavou zemitou chuť v kontrastu se sladkou.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa černá 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Je zdrojem vlákniny a bílkovin.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek. Všechny druhy se krásně kombinují v salátu nebo rizotu.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa černá je další druh přirozeně bezlepkové pseudoobiloviny. V dnešní době se stala trendem výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Má zajímavou zemitou chuť v kontrastu se sladkou.
Parametry
Výrobce | Grizly |