Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti. Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo v roce 2011 po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a v roce 2014 stočeno do láhví. Archivní medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.... Celý popis
Koupit za 259 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti.
Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo v roce 2011 po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a v roce 2014 stočeno do láhví. Archivní medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.
Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů" Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C.
Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.
Výrobek obsahuje kysličník siřičitý vzniklý přirozeným kvašením, jehož množství je nad hranicí, kdy je nutné uvádět siřičitany jako alergen.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo v roce 2011 po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a v roce 2014 stočeno do láhví. Archivní medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.
Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů" Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C.
Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.
Výrobek obsahuje kysličník siřičitý vzniklý přirozeným kvašením, jehož množství je nad hranicí, kdy je nutné uvádět siřičitany jako alergen.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Parametry
Výrobce | Jaroslav Lstibůrek |