Sunfood Umeocet 700ml

98 %
(18 hodnocení)

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem. Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě. Vyrobeno přírodní fermentací. Tipy na použití: - ume zálivka s medem – rozmíchejte... Celý popis

Koupit za 117 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.

Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.

Vyrobeno přírodní fermentací.

Tipy na použití:

- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát

- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...

- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka

Výroba umeocta:

Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.

- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.

- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.

- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.

- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Jak používat:

Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.

Složení:

UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)

Země původu:

MITOKU - dovoz  z Japonska

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Sunfood
Bio ne