BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%) Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort. Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny,... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
BIO nealkalizovaný kakaový prášek (10-12%)
Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort.
Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší a drtí čímž vzniká kakaový prášek. Tento bio kakaový prášek neprošel procesem alkalizace a zachoval si tak svojí přirozenou podobu, krásnou vůni a intenzivní chuť.
Čím více bylo kakaového másla při zpracování z kakaového bobu odstraněno tím je prášek méně tučný a naopak - v tomto případě má kakaový prášek podíl tuku 10 - 12%. Náš kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, lepek, přidané aroma a při výrobě nebylo použito regulátorů kyselosti.
Co obsahuje kakaový prášek
Kakaový prášek je právem nazýván superpotravinou, protože obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě.
Najdete v něm rovněž antioxidanty a vitamíny skupiny B, C a E. Dále pak minerální látky jako je železo, vápník, měď i zinek. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi. A díky obsahu hořčíku vám kakao dodá novou dávku energie. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
Základní rozdíly kakaových prášků
Alkalizované - tyto kakaové prášky prošly procesem alkalizace, který zmírní přirozenou kyselost kakaových bobů. Takové kakao se vyrábí nejčastěji z pražených kakaových bobů a má tmavou až téměř černou barvu. Alkalizované kakao je na trhu nejrozšířenější a cenově nejdostupnější.
Nealkalizované - tyto kakaové prášky neprošly žádným chemickým procesem a jsou zcela přírodní. Vyrábí se z kvalitnějších odrůd kakaových bobů než je tomu u kakaa alkalizovaného. Kakaové boby pro výrobu nealkalizovaného kakaa jsou nejčastěji nepražené a kakao tak má světle hnědou barvu, zachová si plnou a vyváženou vůni. Rozpustnost nealkalizovaného kakaa je o něco horší než je tomu u alkalizovaného. Nealkalizované kakao je zpravidla dražší neboť bylo vyrobeno z kvalitnější vstupní suroviny.
Podle obsahu kakaového másla (tuku) - při pracování kakaového bobu se od sebe při lisování odděluje kakaová hmota a kakaové máslo (kakaový tuk), který se dále využívá například pro výrobu bílé čokolády. Podle zbytkového obsahu tuku v "kakaovém koláči", který se následně suší a drtí až do podoby kakaového prášku rozdělujeme kakao na nízkotučné - se sníženým obsahem tuku (obsah tuku 10-12%) a s vysokým obsahem kakaového másla 20-22%. Čím méně bylo kakaového másla z prášku odebráno je jeho cena vyšší.
SLOŽENÍ
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*. (nealkalizovaný kakaový prášek z nepražených kakaových bobů).
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Obsah kakaového másla 10 - 12%.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1289 kJ / 308 kcal
Tuky
11,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
6,5 g
Sacharidy
11,9 g
z toho cukry
0 g
Vláknina
46,0 g
Bílkoviny
24,9 g
Sůl
0,3 g
Země původu
Peru (mimo EU).
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20°C
Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort.
Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší a drtí čímž vzniká kakaový prášek. Tento bio kakaový prášek neprošel procesem alkalizace a zachoval si tak svojí přirozenou podobu, krásnou vůni a intenzivní chuť.
Čím více bylo kakaového másla při zpracování z kakaového bobu odstraněno tím je prášek méně tučný a naopak - v tomto případě má kakaový prášek podíl tuku 10 - 12%. Náš kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, lepek, přidané aroma a při výrobě nebylo použito regulátorů kyselosti.
Co obsahuje kakaový prášek
Kakaový prášek je právem nazýván superpotravinou, protože obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě.
Najdete v něm rovněž antioxidanty a vitamíny skupiny B, C a E. Dále pak minerální látky jako je železo, vápník, měď i zinek. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi. A díky obsahu hořčíku vám kakao dodá novou dávku energie. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
Základní rozdíly kakaových prášků
Alkalizované - tyto kakaové prášky prošly procesem alkalizace, který zmírní přirozenou kyselost kakaových bobů. Takové kakao se vyrábí nejčastěji z pražených kakaových bobů a má tmavou až téměř černou barvu. Alkalizované kakao je na trhu nejrozšířenější a cenově nejdostupnější.
Nealkalizované - tyto kakaové prášky neprošly žádným chemickým procesem a jsou zcela přírodní. Vyrábí se z kvalitnějších odrůd kakaových bobů než je tomu u kakaa alkalizovaného. Kakaové boby pro výrobu nealkalizovaného kakaa jsou nejčastěji nepražené a kakao tak má světle hnědou barvu, zachová si plnou a vyváženou vůni. Rozpustnost nealkalizovaného kakaa je o něco horší než je tomu u alkalizovaného. Nealkalizované kakao je zpravidla dražší neboť bylo vyrobeno z kvalitnější vstupní suroviny.
Podle obsahu kakaového másla (tuku) - při pracování kakaového bobu se od sebe při lisování odděluje kakaová hmota a kakaové máslo (kakaový tuk), který se dále využívá například pro výrobu bílé čokolády. Podle zbytkového obsahu tuku v "kakaovém koláči", který se následně suší a drtí až do podoby kakaového prášku rozdělujeme kakao na nízkotučné - se sníženým obsahem tuku (obsah tuku 10-12%) a s vysokým obsahem kakaového másla 20-22%. Čím méně bylo kakaového másla z prášku odebráno je jeho cena vyšší.
SLOŽENÍ
Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*. (nealkalizovaný kakaový prášek z nepražených kakaových bobů).
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Obsah kakaového másla 10 - 12%.
Výživové údaje na 100 g
Energie
1289 kJ / 308 kcal
Tuky
11,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
6,5 g
Sacharidy
11,9 g
z toho cukry
0 g
Vláknina
46,0 g
Bílkoviny
24,9 g
Sůl
0,3 g
Země původu
Peru (mimo EU).
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20°C
Parametry
Výrobce | Vital Country |