Bulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice. Jedná se o tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého Východu.   Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří... Celý popis

Koupit za 36 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Bulgur je polotovar připravený z naklíčené, usušené, nahrubo rozlámané a uvařené pšenice. Jedná se o tradiční, lehce stravitelný pokrm, který je hojně užívaný v zemích Blízkého Východu.

 

Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. V celém zrnu pšenice se nacházejí všechny potřebné živiny – včetně vlákniny. Sacharidy tvoří až 62 % zrna. Většinou se vyskytují ve formě škrobu a jen asi 1 až 2 % tvoří jednoduché cukry.

 

SLOŽENÍ:

Hrubě mletá PŠENICE.

 

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

Správný bulgur má po uvaření sladkou chuť a je korálkově lesklý. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže. Může se vařit samotný nebo s dalšími obilovinami. Výhodou je, že na jeho uvaření stačí 15-20 minut.

 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku:

energetická hodnota: 1380 kJ/330 kcal; tuky: 1,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 60 g; z toho cukry: 0 g; bílkoviny: 24 g; sůl: 0 g; vláknina 12 g..

 

ALERGENY:

Lepek.

 

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu a chladu.

 

OBSAH:

500 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zdraví z Přírody
Bio ne