Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Připravíte ji během chvilky a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Vyzkoušejte ji v biokvalitě. Univerzální mňamka! Promyjte ji a připravuje podobně jako rýži. Na sladko i na slano. Je rychle hotová a uspokojí každý mlsný jazýček. Ráno jako sladká kaše, k obědu příloha k dušeným jídlům i omáčkám. Večer ji přidejte do salátů, polévek nebo zapečte se zeleninou. Po karbanátcích... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Quinoa 250 g COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Country life Quinoa 250 g
Doprava:
39 Kč
Skladem
51 Kč
Koupit za 51 Kč
Quinoa 250 g
Doprava:
zdarma
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Country Life Quinoa – 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Country Life Quinoa Bio 250 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
70 Kč
Koupit za 70 Kč
Popis
Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Připravíte ji během chvilky a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná. Vyzkoušejte ji v biokvalitě.
Univerzální mňamka! Promyjte ji a připravuje podobně jako rýži. Na sladko i na slano. Je rychle hotová a uspokojí každý mlsný jazýček. Ráno jako sladká kaše, k obědu příloha k dušeným jídlům i omáčkám. Večer ji přidejte do salátů, polévek nebo zapečte se zeleninou. Po karbanátcích z ní se jenom zapráší a čokoládový dortík z quinoy je dokonalou tečkou.
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilnina. Výborně zpestří a ozdraví vaši kuchyni. Hodí se jako příloha a ostudu neudělá ani jako samotný základ jídla. Můžete si s ní opravdu vyhrát a připravit ji na sladko i na slano, zapékat, použít jako zavářku do polévek nebo ji přidat do vegetariánských karbanátků. Chutná teplá i za studena.
Základní recept: quinou v cedníku propláchněte dvakrát vroucí vodou, poté zalijte 2,5 násobným množstvím vody a vařte 15 minut. Případně nechte ještě pod poličkou dojít.
Využití:
- příloha, do rizot - používejte úplně stejně jako rýži, k dušeným jídlům, asijským pokrmům, omáčkám
- do salátů - díky své nadýchané konzistenci je ideální do lehkých svěžích salátů (s rajčetem, avokádem nebo i ovocem), ale např. i k pečené nebo grilované zelenině
- náplně - do plněných rajčat, paprik, zelných listů, ale např. i do náplní na quiche
- karbanátky a placičky
- nákypy slané i sladké - quinou uvařte podle základního receptu a dál s ní pracujte stejně jako s rýží
- snídaně
- Quinoovo-kokosové kuličky
Merlík chilský aneb quinoa se tváří jako novinka zdravého stravování. Není však novější plodinou než pohanka nebo proso, v jihoamerických Andách se pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou a po bramborách pro ně byla druhou nejdůležitější plodinou. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy i v Evropě a jinde už však také proběhly. Myšleno je pěstování pro zemědělské využití. Quinou jako okrasnou rostlinu totiž v našich zemích už dávno máme - pěstuje se často v botanických zahradách.
Quinoa existuje v několika stovkách variant, které se liší barvou semen. Nejběžnější a nejrozšířenější je bílá, často se prodává i červená a černá varianta quinoy. Všechny tři varianty chutnají prakticky stejně, ale červená a černá zůstávají po uvaření pevnější a působí „celozrnnějším" dojmem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Quinoa*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek – quiona.
Země původu:
Indie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Quinou propláchněte a uvařte v 2násobném množství osolené vody nebo zeleninovém vývaru po dobu 15-20 minut.
Univerzální mňamka! Promyjte ji a připravuje podobně jako rýži. Na sladko i na slano. Je rychle hotová a uspokojí každý mlsný jazýček. Ráno jako sladká kaše, k obědu příloha k dušeným jídlům i omáčkám. Večer ji přidejte do salátů, polévek nebo zapečte se zeleninou. Po karbanátcích z ní se jenom zapráší a čokoládový dortík z quinoy je dokonalou tečkou.
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilnina. Výborně zpestří a ozdraví vaši kuchyni. Hodí se jako příloha a ostudu neudělá ani jako samotný základ jídla. Můžete si s ní opravdu vyhrát a připravit ji na sladko i na slano, zapékat, použít jako zavářku do polévek nebo ji přidat do vegetariánských karbanátků. Chutná teplá i za studena.
Základní recept: quinou v cedníku propláchněte dvakrát vroucí vodou, poté zalijte 2,5 násobným množstvím vody a vařte 15 minut. Případně nechte ještě pod poličkou dojít.
Využití:
- příloha, do rizot - používejte úplně stejně jako rýži, k dušeným jídlům, asijským pokrmům, omáčkám
- do salátů - díky své nadýchané konzistenci je ideální do lehkých svěžích salátů (s rajčetem, avokádem nebo i ovocem), ale např. i k pečené nebo grilované zelenině
- náplně - do plněných rajčat, paprik, zelných listů, ale např. i do náplní na quiche
- karbanátky a placičky
- nákypy slané i sladké - quinou uvařte podle základního receptu a dál s ní pracujte stejně jako s rýží
- snídaně
- Quinoovo-kokosové kuličky
Merlík chilský aneb quinoa se tváří jako novinka zdravého stravování. Není však novější plodinou než pohanka nebo proso, v jihoamerických Andách se pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou a po bramborách pro ně byla druhou nejdůležitější plodinou. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy i v Evropě a jinde už však také proběhly. Myšleno je pěstování pro zemědělské využití. Quinou jako okrasnou rostlinu totiž v našich zemích už dávno máme - pěstuje se často v botanických zahradách.
Quinoa existuje v několika stovkách variant, které se liší barvou semen. Nejběžnější a nejrozšířenější je bílá, často se prodává i červená a černá varianta quinoy. Všechny tři varianty chutnají prakticky stejně, ale červená a černá zůstávají po uvaření pevnější a působí „celozrnnějším" dojmem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Quinoa*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek – quiona.
Země původu:
Indie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Quinou propláchněte a uvařte v 2násobném množství osolené vody nebo zeleninovém vývaru po dobu 15-20 minut.
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 250 g |
Bio | ano |