Balsamikový ocet je oblíbenou kulinářskou ingradiencí. Jde totiž o vinný ocet, který se vyrábí ze zahušťovaného moštu. Má typickou nasládlou kořenitou chuť. "Aceto Balsamico di Modena" - je vinný ocet s bohatou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Přestože je řazen mezi vinné octy, jeho výrobní postup se výrobě klasických octů příliš nepodobá. Vstupní surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho... Celý popis

Koupit za 86 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Balsamikový ocet je oblíbenou kulinářskou ingradiencí. Jde totiž o vinný ocet, který se vyrábí ze zahušťovaného moštu. Má typickou nasládlou kořenitou chuť.
"Aceto Balsamico di Modena" - je vinný ocet s bohatou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Přestože je řazen mezi vinné octy, jeho výrobní postup se výrobě klasických octů příliš nepodobá. Vstupní surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho let. Díky tomuto speciálnímu postupu získává ocet znamenitou chuť a kvalitu. Doba zrání v sudech se pohybuje od tří let výše. Některé balzamikové octy v Modeně zrají i přes 100 let. Ocet se zráním stává tmavý, hustý jako sirup a má výraznou sladkokyselou chuť. Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek.
 
Použití: Balsamico ocet má v gastronomii všestranné využití - ochucují se s ním maso, ryby, zelenina, omáčky, ovoce. Ale vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace chuť tohoto výrobku zásadně ovlivňuje, používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu.
 
Složení: Vinný ocet (víno, voda, antioxidant: siřičitany), koncentrovaný hroznový mošt, barvivo karamel E150D
 
Parametry produktu

Země původu
Itálie

Objem
500 ml
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Natural Jihlava