Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven. Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky... Celý popis
Koupit za 145 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Kukuřice na popcorn BIO 1000 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
145 Kč
Koupit za 145 Kč
Wolfberry Kukuřice na popcorn BIO - 1000 g
Doprava:
35 Kč
Skladem
149 Kč
Koupit za 149 Kč
WOLFBERRY Kukuřice na popcorn BIO 1000 g
Doprava:
zdarma
Skladem
139 Kč
Koupit za 139 Kč
Wolfberry BIO Kukuřice na popcorn 1 kg
Doprava:
138 Kč
Skladem
127 Kč
Koupit za 127 Kč
Wolfberry Kukuřice na popcorn – 1000 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
113 Kč
Koupit za 113 Kč
Popis
Kukuřice na popcorn je zvláštní druh této velmi významné zemědělské plodiny s tvrdou slupkou, díky které se při zahřívání zrna vytváří v jeho středu tlak, který kukuřici roztrhne a jeho vnitřní část, která obsahuje škroby a proteiny, se tak dostane ven.
Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.
Popcorn není žádný výdobytek moderní civilizace, protože první zmínky o jeho konzumaci a výrobě jsou několik tisíc let staré a pocházejí od amerických indiánů. Velkou popularitu získal v Americe během průmyslové revoluce a odtud se rozšířil do celého světa. Američané považují popcorn téměř za národní jídlo a připravují ho na mnoho způsobů, není žádnou výjimkou, že si ho polévají rozpuštěným máslem.
Wolfberry kukuřice na popcorn prochází přísnou kontrolou. Po její sklizni se po dobu asi 10 měsíců uchovává v zásobnících, kde se velmi pomalu vysušuje na ideální vlhkost uvnitř kukuřičného zrna, která by měla být od 13 do 15 procent. Naši zákazníci tak dostávají kukuřici na popcorn v té nejvyšší kvalitě a její zvětšení objemu je pozoruhodné.
Příprava popcornu v hrnci
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě
kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Kukuřice je hned po rýži a pšenici nejpěstovanější plodinou na světě. Protože neobsahuje gluten, což je směs dvou bílkovin, nevyvolává alergii, kterou můžeme znát jako celiakii. Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.
Popcorn není žádný výdobytek moderní civilizace, protože první zmínky o jeho konzumaci a výrobě jsou několik tisíc let staré a pocházejí od amerických indiánů. Velkou popularitu získal v Americe během průmyslové revoluce a odtud se rozšířil do celého světa. Američané považují popcorn téměř za národní jídlo a připravují ho na mnoho způsobů, není žádnou výjimkou, že si ho polévají rozpuštěným máslem.
Wolfberry kukuřice na popcorn prochází přísnou kontrolou. Po její sklizni se po dobu asi 10 měsíců uchovává v zásobnících, kde se velmi pomalu vysušuje na ideální vlhkost uvnitř kukuřičného zrna, která by měla být od 13 do 15 procent. Naši zákazníci tak dostávají kukuřici na popcorn v té nejvyšší kvalitě a její zvětšení objemu je pozoruhodné.
Příprava popcornu v hrnci
Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem tak, aby kukuřice pokryla pouze dno. Přikryjeme pokličkou. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme. Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Příprava v mikrovlnné troubě
kukuřici nasypeme do misky nebo papírového pytlíku. Misku zlehka přikryjeme víkem a vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na cca 3 až 4 minuty. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, troubu vypněte. Pozor: po vyjmutí popcornu z mikrovlnky je miska horká! Pro ochucení je možné kukuřici posypat solí, nebo dochutit lžičkou másla.
Parametry
Výrobce | Wolfberry |