Pohanka loupaná světlá má lehce nazelenalou barvu. Její barva je dána způsobem loupání krup nikoliv jejím druhem. Světle zelená pohanka je loupána mechanicky. Tento způsob loupání je velmi šetrný a vede k uchování původních chuťových a výživových vlastností pohanky. Po uvaření má méně výraznou chuť oproti pohance hnědé. Hodí se na přípravu kaší, nádivek, do polévek a na přípravu dětské stravy. Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska,... Celý popis
Koupit za 46 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ARAX Pohanka, světlá Gramáž: 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
ARAX Pohanka, světlá 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
30 Kč
Koupit za 30 Kč
Popis
Pohanka loupaná světlá má lehce nazelenalou barvu. Její barva je dána způsobem loupání krup nikoliv jejím druhem. Světle zelená pohanka je loupána mechanicky. Tento způsob loupání je velmi šetrný a vede k uchování původních chuťových a výživových vlastností pohanky. Po uvaření má méně výraznou chuť oproti pohance hnědé. Hodí se na přípravu kaší, nádivek, do polévek a na přípravu dětské stravy.
Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Pohanka obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou (na 100 g pohanky cca 150 - 200 ml vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 10 - 15 minut. Hotovou pohanku můžeme dochutit kouskem másla.
O příznivých účincích konzumace pohanky na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota:
1454/344
kJ / kcal
Bílkoviny:
13,0
g
Sacharidy:
63,0
g
- z toho cukry:
2,9
g
Tuky:
3,1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
0,6
g
Sůl:
0
g
Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Pohanka obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Pohanku propláchneme, zalijeme vodou (na 100 g pohanky cca 150 - 200 ml vody), osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 10 - 15 minut. Hotovou pohanku můžeme dochutit kouskem másla.
O příznivých účincích konzumace pohanky na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota:
1454/344
kJ / kcal
Bílkoviny:
13,0
g
Sacharidy:
63,0
g
- z toho cukry:
2,9
g
Tuky:
3,1
g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
0,6
g
Sůl:
0
g
Parametry
Výrobce | Arax |