Vital Country Pohanka tmavá loupaná 1 kg

100 %
(1 hodnocení)

tmavá Pohanka kroupy (z termicky loupané pohanky) Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako zdroj rychlého zasycení a zahřátí organismu. Pro uchování cenných nutričních vlastností se doporučuje pohanku nevařit. Místo toho dejte do hrnce vodu a až začne vřít, stáhněte plamen na minimum, vsypte pohanku a 20 minut nechte prohřát.... Celý popis

Popis

tmavá Pohanka kroupy (z termicky loupané pohanky)

Pohanka tmavá se loupe tepelně, což způsobuje ztmavnutí povrchu. Její hlavní rozdíl od světlé pohanky je ten, že po uvaření zůstává sypká. Původně pochází z chladného podnebí, kde sloužila především chudším lidem jako zdroj rychlého zasycení a zahřátí organismu.

Pro uchování cenných nutričních vlastností se doporučuje pohanku nevařit. Místo toho dejte do hrnce vodu a až začne vřít, stáhněte plamen na minimum, vsypte pohanku a 20 minut nechte prohřát. Pak je pohanka připravená k přípravě kaše, placiček, pomazánek či dokonce dezertů. Hodí se také jako zavářka do polévek.

Příprava

Pohanku nejprve propláchněte vodou a poté dejte vařit v poměru 1:1,5 dílu vody. Pohanku vařte na mírném stupni 10 – 12 minut. Poté odstavte a nechte zbylou vodu vstřebat.

Výživové údaje na 100 g

Energie
1548 kJ / 365 kcal

Tuky
2,6 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g

Sacharidy
74,0 g

    z toho cukry
0,6 g

Bílkoviny
12,0 g

Sůl
0,01 g

Složení

Mlýnský výrobek - 100% pohanka termicky loupaná (kroupy)

Země původu

Ukrajina / Polsko

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Vital Country