COUNTRY LIFE Karobový prášek světlý BIO 500 g V karobu jsou bohatě zastoupeny minerální látky jako hořčík, vápník, železo, fosfor, nikl a vitamínů A, B, a D. Oproti kakau neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin. Využití: - pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob - nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert) - pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku... Celý popis
Koupit za 123 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Karobový prášek světlý 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
59 Kč
Skladem
123 Kč
Koupit za 123 Kč
Country Life Karobový prášek světlý BIO 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
Country Life BIO Karobový prášek světlý, 500 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
115 Kč
Koupit za 115 Kč
Country Life Karobový prášek světlý 500 g BIO
Doprava:
59 Kč
113 Kč
Koupit za 113 Kč
Popis
COUNTRY LIFE Karobový prášek světlý BIO 500 g
V karobu jsou bohatě zastoupeny minerální látky jako hořčík, vápník, železo, fosfor, nikl a vitamínů A, B, a D. Oproti kakau neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin.
Využití:
- pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
- nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)
- pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v Dobrotách zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v Dobrotách podzim 2016 na str. 23 (cizrnová karobela)
- cukroví - v časopise Doborty zima 2015-16 také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky
- kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaši použít karob
- nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23
- karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu
- karobová poleva - recept na ni hledejte v Dobrotách z léta 2016 na str. 15
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení : Karobový prášek světlý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě : V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):929kJ/222kcal. Tuky: 0,65 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,09 g. Sacharidy: 88,9 g. z toho cukry: 49,1 g. Bílkoviny: 4,6 g. Sůl: 0,08 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Karobový prášek.
Země původu : Španělsko.
V karobu jsou bohatě zastoupeny minerální látky jako hořčík, vápník, železo, fosfor, nikl a vitamínů A, B, a D. Oproti kakau neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin.
Využití:
- pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
- nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)
- pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v Dobrotách zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v Dobrotách podzim 2016 na str. 23 (cizrnová karobela)
- cukroví - v časopise Doborty zima 2015-16 také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky
- kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaši použít karob
- nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23
- karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu
- karobová poleva - recept na ni hledejte v Dobrotách z léta 2016 na str. 15
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení : Karobový prášek světlý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě : V receptech používejte místo kakaa a čokolády.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):929kJ/222kcal. Tuky: 0,65 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,09 g. Sacharidy: 88,9 g. z toho cukry: 49,1 g. Bílkoviny: 4,6 g. Sůl: 0,08 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Karobový prášek.
Země původu : Španělsko.
Parametry
Výrobce | Country life |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ano |
Obalené v | karobové polevě |
Forma | mleté |