Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců. Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především... Celý popis

Koupit za 38 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Karob neboli chléb svatojánský je jedlý plod stalozelené rostliny Rohovníku obecného pocházejícího ze Středomoří. Karobové lusky jsou sušeny na přímém slunci až několik měsíců.

Rozdíl mezí tmavým a světlým práškem je ve způsobu zpracování. Standartním postupem výroby je rozemletí pražených karobových lusků zbavených semen, čímž vzniká prášek tmavý. U světlého dochází k mletí lusků nepražených. Rozdíl je také ve využití. Zatímco tmavý je intenzivnější v barvě, aromatu i chuti a hodí se především k přípravě studených a teplých nápojů podobně jako kakao, prášek světlý je častěji využíván při pečení. Není to však pravidlo a záleží na individuální chuti.

Karob je obecně používán podobně jako kakaový prášek, je ale přirozeně sladší, s nižším obsahem tuku a zajímavé je také jeho nutriční složení. Neobsahuje ani kofein.

Vyzkoušejte jej při přípravě polevy či toppingu, nepečeného cukroví, sladkých pomazánek nebo karobového pudinku. Při pečení obzvláštní chuť klasického brownies, muffinů i sušenek.

Složení: Karobový prášek 100%. 

Výživové údaje na 100g: 
Energetická hodnota 1529kJ (365kcal)
Tuky
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Provita
Bio ne
Obalené v karobové polevě
Forma mleté