Výjimečně svěží delikatesa v podobě dlouhých řezů dobře uzrálého pomeranče ze slunné Itálie a kvalitní řemeslné hořké čokolády, která je v tenké vrstvě obaluje ze všech stran. Tuto čokoládu ručně vyrobili v Belgii zkušení profesionálové pod vedením mistra Jeana-Christopha Huberta z kakaových bobů (76 %) pěstovaných dle pravidel ekologického zemědělství v oblasti Morogoro v údolí Kilombero v Tanzanii. Sklizené kakaové boby třídí a suší lidé v malé vesnici Mbingu ležící u hranic nádherného národního... Celý popis

Koupit za 120 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Výjimečně svěží delikatesa v podobě dlouhých řezů dobře uzrálého pomeranče ze slunné Itálie a kvalitní řemeslné hořké čokolády, která je v tenké vrstvě obaluje ze všech stran. Tuto čokoládu ručně vyrobili v Belgii zkušení profesionálové pod vedením mistra Jeana-Christopha Huberta z kakaových bobů (76 %) pěstovaných dle pravidel ekologického zemědělství v oblasti Morogoro v údolí Kilombero v Tanzanii. Sklizené kakaové boby třídí a suší lidé v malé vesnici Mbingu ležící u hranic nádherného národního parku Udzungwa Mountain. Vesnice nemá přístup k elektrické síti a nejbližší zpevněná silnice je vzdálená asi 60 kilometrů. Její jméno však ve svahilštině znamená ráj. Snad proto má toto kakao tak příjemné dřevité a bohaté ovocné tóny, které dokonale ladí s citrusových charakterem pomeranče.
Místní drobné pěstitele podporuje společnost Kokoa Kamili která rozvíjí potenciál tanzanského kakaa a zemědělcům zajišťuje spravedlivý příjem za jejich úrodu a otevírá přístup na mezinárodní trh. Výrobce Millésime Chocolat čokoládu vyrábí ručně od celých kakaových bobů, přes pražení a mletí na kamenných mlýnských kamenech až po výslednou krabičku sladkostí. Samozřejmě nepoužívá žádné emulgátory ani jiné umělé přísady a výroba je bez lepku.
Kokoa Kamili věří, že tanzanské kakao má potenciál stát se jedním z nejlepších na světě a pomocí principů fair trade může přinést i skutečný udržitelný ekonomický rozvoj venkovských komunit farmářů. Tanzanské kakao má jedinečnou lahodnou chuť a pěstují ho zde téměř výlučně drobní zemědělci už od 80. let 19. století. Export však byl zaměřen na velké množství levného komoditního kakaa, kdy zemědělci neměli žádnou motivaci ke zvyšování kvality. Kokoa Kamili proto v Mbingu zřídila vlastní zpracovatelský závod, pro který od přibližně 2000 zemědělců z okolí vykupuje nezpracované kakaové boby a ukazuje, jak surovinu zpracovávat profesionálně.
Většina farmářů obhospodařuje od 0,5 po 2 akry půdy, na kterých vedle kakaa pěstuje nejčastěji kukuřici a rýži, ale pro mnoho z nich je hlavním zdrojem příjmů právě kakao. Partnerem je také katolická řehole Mahenge Sisters (či prostě Mbingu Sisters), která provozuje kakaovou farmu o rozloze 30 akrů. Výdělky sestry investují do místních rozvojových projektů jako je provoz nemocnice, sirotčince, a také dívčí střední školy sv. Martina, ve které 14 kvalifikovaných učitelů vzdělává více než 250 mladých žen, které mají v Tanzanií mnohem menší šanci na vyšší vzdělání než chlapci. 

Pražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 3/5 * Kořenité tóny 3/5 * Ovocné tóny 4/5 *

Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.
Millésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
Složení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio cukr, bio pomeranče. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 76 %.

 Energetická hodnota:
2139,90 kJ/511,45 kcal

 Tuky:
26,00 g

      z toho nasycené mastné kyseliny:
10,50 g

 Sacharidy:
63,00 g

      z toho cukry:
58,00 g

 Bílkoviny:
5,40 g

 Vláknina:
7,50 g

 Sůl:
0 g

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Millésime Chocolat
Hmotnost 75 g
Bio ano
Obalené v hořké čokoládě